Israël pakt Memphis aan: Niet met zijn handschoenen, maar met z'n voetjes

Israël pakt Memphis aan: "Niet met zijn handschoenen, maar met z'n voetjes"

14-10-2017 19:20
4

Het wordt tijd dat Memphis Depay zich gaat onderscheiden bij het Nederlands elftal. Voormalig international Rinus Israël zegt dat voor de camera van Telegraaf TV. De afgelopen twee jaar heeft Memphis véél te weinig laten zien, vindt hij. 

"Hij moet zich gaan onderscheiden - en niet met zijn handschoenen, maar met z'n voetjes", aldus Israël. "Hij moet nu gaan laten zien dat het een hele talentvolle voetballer is. Hij was een groot talent, maar in de afgelopen twee jaar is er toch wat misgegaan."

"Zijn ontwikkeling is drastisch gestagneerd", vervolgt de oud-verdediger van Feyenoord. "Het is te hopen dat andere talenten zich wél blijven ontwikkelen. Niet te snel naar het buitenland. Probeer eerst maar in Nederland een grote meneer te worden. Een paar keer in Oranje spelen, dan naar een mooie club verkassen en daar in het eerste elftal een plek afdwingen."

Memphis verkaste in de zomer van 2015 van PSV naar Manchester United. Inmiddels staat de 23-jarige aanvaller onder contract bij Olympique Lyon.