Cocu is het zat en neemt maatregelen tegen recidivist Isimat: Meen ik serieus

Cocu is het zat en neemt maatregelen tegen recidivist Isimat: "Meen ik serieus"

15-10-2017 17:10
17

Voor de derde keer dit seizoen leidde een domme overtreding van Nicolas Isimat-Mirin tot een penalty. PSV-trainer Phillip Cocu gaat dan ook maatregelen nemen, zei hij na afloop van de overwinning op VVV-Venlo (2-5) voor de camera van FOX Sports. 

"Ik heb het moment nog niet teruggezien, maar ik hoorde ook dat het een penalty was", aldus Cocu over de actie van Isimat-Mirini. De Franse PSV-verdediger hield heel opzichtig het shirt van een aanvaller van VVV vast, waardoor scheidsrechter Danny Makkelie niet anders kon dan de bal op de stip leggen. 

Wedden

Meer odds

"Ik heb hem al gezegd dat hij vanaf maandag met tennisballen moet gaan trainen. Ja, dat meen ik serieus." Door verdedigers met tennisballen in hun hand te laten spelen op de training, proberen trainers er voor te zorgen dat zij hun handen minder of zelfs niet gebruiken. Ook Cocu gaat trucje nu dus toepassen.

"Je kunt niet zó vaak onnodig een strafschop weggeven, je benadeelt de  ploeg op belangrijke momenten. Dat zal heel snel beter moeten gaan en dat heb ik hem ook verteld."