VP’s Elftal van de Week: swingende Pereiro en sterk tweetal van Ajax

VP’s Elftal van de Week: swingende Pereiro en sterk tweetal van Ajax

16-10-2017 10:00
13

Gastón Pereiro was zondag de grote smaakmaker tijdens de zege die PSV boekte in Venlo. De Uruguayaan verdiende daarmaa vanzelfsprekend een plek in het elftal van de week van VoetbalPrimeur. Ook Hakim Ziyech en David Neres worden beloond voor een prima weekend.

Sergio Padt (FC Groningen)
John van den Brom zei het na de wedstrijd: zijn AZ had moeten winnen van FC Groningen. Hád inderdaad, want Padt keepte een puike wedstrijd. De goalie hield de ene na de andere bal tegen. 

Bram van Polen (PEC Zwolle)
De schoonheidsprijs zal PEC-captain Van Polen nooit winnen, maar inzet en doorzettingsvermogen kun je hem niet ontzeggen. Op bezoek bij Feyenoord (0-0) ging de back zaterdagavond voorop in de strijd. 

Willem Janssen (FC Utrecht)
Na drie wedstrijden zonder overwinning had FC Utrecht een goed resultaat nodig tegen sc Heerenveen. Dat kwam er (3-1), met dank aan de defensie die een prima avond kende. Heerenveen-aanvaller Reza Ghoochannejhad kwam er niet aan te pas tegen aanvoerder Janssen.  

Jop van der Linden (Willem II)
Ongelukkig tijdens zijn eerste duels in het rood-wit-blauw, nu één van de beste spelers aan de kant van Willem II. Van der Linden kon zich vooral in aanvallend opzicht onderscheiden. Vrijwel al zijn corners en vrije trappen waren dreigend. 

Robin van der Meer (FC Utrecht)
Geen vaste basisspeler onder trainer Erik ten Hag en dus moet Van der Meer het laten zien wanneer hij de kans krijgt. Dat deed de linksback tegen Heerenveen. Martin Odegaard lag aan de ketting én bovendien leverde Van der Meer de assist bij de 3-1. 

Hakim Ziyech (Ajax)
Ouderwets goed was-ie weer eens, Hakim Ziyech. Tegen Sparta strooide de spelmaker met fraaie passjes. Hij creëerde liefst tien (!) kansen. De Marokkaanse linkspoot bekroonde een hele goede wedstrijd uiteindelijk met de 4-0, al had hij daar wel de hulp van (de rug van) Amin Younes bij nodig. 

Gastón Pereiro (PSV)
Dé uitblinker van PSV in Noord-Limburg. De Uruguayaanse stilist wisselt goede wedstrijden nog te vaak af met zwakke optredens - maar wat is het een genot voor het oog wanneer hij z'n dag heeft. Scoorde twee keer tegen VVV en had er nog wel een paar meer kunnen maken. 

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Slaagde er als enige speler van AZ in om Groningen-uitblinker Sergio Padt te passeren. Dat deed Jahanbakhsh met een technisch zeer knappe volley. De Iraniër wist daarna nog een paar goede kansen te creëren voor zijn team. 

Fran Sol (Willem II)
Het goudhaantje van de Tricolores sloeg weer eens toe. Wat zou Willem II zonder Sol moeten? De Spaanse spits lijkt altijd op de goede plek te staan. Tegen Twente prikte Sol er twee in. 

Jean-Christophe Bahebeck (FC Utrecht)
Utrecht-scout Didier Martel was afgelopen week bijzonder enthousiast over Bahebeck, die ooit te boek stond als één van de grootste talenten van Paris Saint-Germain. In stadion Galgenwaard liet de Franse spits zaterdag een vleugje van zijn klasse zien. Eerst schoot hij prima raak met links na een mooie individuele actie en na rust kopte Bahebeck de beslissende 3-1 binnen.

David Neres (Ajax)
Hoe lang kan het nog duren voordat Neres écht een onbetwiste basisspeler is bij Ajax? De Braziliaanse aanvaller is bijna altijd beslissend met een assist of een doelpunt. Ruim twee weken geleden maakte Neres er twee tegen sc Heerenveen en ook tegen Sparta was het raak.