PSV-jeugd begint door te breken: 'Voor die jongens makkelijker om aan te klampen'

PSV-jeugd begint door te breken: 'Voor die jongens makkelijker om aan te klampen'

16-10-2017 07:48
35

PSV-trainer Phillip Cocu begint steeds meer jeugdspelers in het eerste elftal in te passen. In de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo maakte Mauro Junior (foto) zijn debuut en kregen ook Pablo Rosario en Albert Gudmundsson speeltijd.

Volgens Cocu hebben de talenten zelf afgedwongen dat ze een kans in het eerste krijgen. "We laten die jonge spelers uit de opleiding niet in het eerste spelen omdat we het zo leuk vinden om ze te laten zien", vertelt de oefenmeester aan De Telegraaf. "Nee, ze krijgen speeltijd omdat ze zich doordeweeks op de training en bij Jong PSV waarmaken en omdat ze het team kunnen helpen een goed resultaat te boeken."

Cocu ziet het echter nog niet zitten om nu al een complete metamorfose door te voeren in zijn elftal. "Je houdt bij zulke keuzes de balans goed in de gaten. Met bepalende spelers in de as, die jonge spelers kunnen sturen, is het voor die jongens gemakkelijker om aan te klampen. Als je er te veel brengt, dreigt het gevaar dat ze verzuipen en ben je verder van huis."