Keizer blijft kritisch op Neres: 'We dachten: vraag die ballen maar in je voeten'

Keizer blijft kritisch op Neres: 'We dachten: vraag die ballen maar in je voeten'

16-10-2017 10:51
54

Marcel Keizer ziet dat David Neres steeds beter zijn draai bij Ajax vindt. De oefenmeester zag Neres zaterdag voor de tweede wedstrijd op rij scoren namens de Amsterdammers.

"Het is een jongen die nu wat meer vertrouwen krijgt", merkt Keizer op in gesprek met Ajax TV. "Hij heeft twee wedstrijden achter elkaar gespeeld. Tegen VVV viel hij in en scoorde hij ook al. Dus ja, op dit moment doet hij het prima. In zijn veldspel is hij nog een beetje zoekende. Maar goed, dat komt ook allemaal met vertrouwen."

Toch is nog lang niet alles goed in de ogen van Keizer. "Het begrip onderling met spelers, wanneer diep en wanneer niet. In de eerste helft ging hij drie keer diep waar we van dachten: vraag deze maar even in je voeten. Dan is de communicatie lastiger. Dus dat hebben we in de rust even tegen hem gezegd."

"Je bent altijd op zoek naar diepgang, anders kom je helemaal niet aan voetballen toe. Maar soms moet je ook het moment herkennen dat je terug moet omdat de bal er niet tussen past. Maar over het algemeen zijn we tevreden over hem, hij moet gewoon nog stappen maken", besluit Keizer.