'Die maken twee doelpunten per seizoen, maar bij mij is het 'Rom dit, Rom dat''

'Die maken twee doelpunten per seizoen, maar bij mij is het 'Rom dit, Rom dat''

16-10-2017 13:55
6

Romelu Lukaku is het niet eens met de kritiek die hij kreeg na afloop van de Engelse Klassieker tegen Liverpool. De spits van Manchester United zou niet scherp zijn en het alleen tegen de kleintjes doen.

"Dat heb ik ook gehoord", citeert Het Laatste Nieuws Lukaku. "Maar het is anders. Bij Everton gingen wij met een andere mindset wedstrijden in. Ik leerde alles daar, maar als je niet speelt om te winnen en als je weinig kansen creëert, wordt het moeilijk voor een aanvaller. Veel moeilijker dan je denkt." Dat Liverpool-uit niet zijn wedstrijd was, geeft hij ruiterlijk toe. "Ik had een zware middag."

"Mijn prijs (85 miljoen, red.) zal altijd worden vermeld. Kan ik mee leven. Ik ben relaxed. De grootste druk is al van mijn schouders. Iedereen keek naar mij voor de Europese Supercup tegen Real. Daar heb ik mezelf bevrijd. Mensen zullen altijd wel iets te zeggen hebben, maar mijn cijfers in de Premier League zijn redelijk goed. Ik probeer nederig te blijven. De grootste kracht van een spits is weten dat je mogelijkheden zult krijgen en kan missen. Maar elke keer als ik een kans mis, wordt er overdreven. Er zijn spitsen in deze competitie die grotere kansen missen en maar twee goals maken per seizoen. Maar bij mij is het altijd 'Rom dit, Rom dat'. Dat is de standaard die voor mij is gezet."