Politie doet verzoek aan PSV-spelers en opent klopjacht: Weten we nog niet

Politie doet verzoek aan PSV-spelers en opent klopjacht: "Weten we nog niet"

17-10-2017 07:30
18

De spelers van PSV die afgelopen zondag in Venlo het slachtoffer waren van racisme, zullen door lokale autoriteiten worden gevraagd om aangifte te doen. Een woordvoerder van de politie laat dat aan dagblad de Limburger weten. 

Na afloop van de wedstrijd tussen VVV en PSV (2-5) hadden een paar fans van de thuisploeg het gemunt op onder meer Joshua Brenet. Hij werd racistisch bejegend. De politie hoopt dat Brenet en andere spelers van de lijstaanvoerder zelf aangifte zullen doen.

Ondertussen is de klopjacht op de daders in volle gang. "We hebben wel beelden, maar weten nog niet wie er op te zien zijn. We roepen mensen die nog ander beeldmateriaal hebben ook op om die met ons te delen", aldus een woordvoerster. 

Thijs Slegers, persvoorlichter van PSV, weet (nog) niet of spelers van de club aangiften gaan doen. Hij laat aan de Limburger weten dat de topclub uit Eindhoven in ieder geval tevreden is met de wijze waarop VVV de zaak aanpakt. "Directeur Marco Bogers heeft zondag meteen gebeld om te laten weten dat VVV dit gedrag niet tolereert. Daar zijn we blij mee."