Van Bronckhorst houdt hoop: 'We komen steeds dichterbij. Hiervan word je beter'

Van Bronckhorst houdt hoop: 'We komen steeds dichterbij. Hiervan word je beter'

17-10-2017 23:09
35

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst verwijt zijn ploeg niets na de 1-2 tegen Shakhtar Donetsk, de derde Champions League-nederlaag op rij. Volgens Van Bronckhorst hoeft zijn ploeg zich niet te schamen voor het resultaat.

De Feyenoord-trainer stelt dat het gevoel anders is dan na de nederlagen tegen Manchester City en Napoli. "We hebben uitstekend gespeeld. Weer een stap gemaakt ten opzichte van de vorige wedstrijden, maar het heeft helaas niet tot punten geleid", laat Van Bronckhorst weten aan Veronica. "De 1-1 viel te snel: zij krijgen één kans en die zit er meteen in. Shakhtar is een ploeg die gewend is aan dit niveau, terwijl wij steeds dichterbij komen. Door dit soort wedstrijden word je beter."

Van Bronckhorst beaamt dat het voor Feyenoord nog een hels karwei wordt om Europees te overwinteren. "Ik wil er nog geen streep doorheen zetten, maar als je nul punten hebt, wordt het moeilijk." De grootste winst zat hem volgens de Feyenoord-trainer in het feit dat Nicolai Jörgensen, Bart Nieuwkoop en Sven van Beek fysiek overeind bleven. "Ze voelden zich goed en hebben de wedstrijd goed doorstaan. Nu moeten we verder naar zondag (de Klassieker tegen Ajax, red.)."