'Beloftenteams horen niet thuis in de Jupiler League, het is competitievervalsing'

'Beloftenteams horen niet thuis in de Jupiler League, het is competitievervalsing'

18-10-2017 08:54
81

GA Eagles-voorzitter Edwin Lugt zoekt in aanloop naar het duel met Jong Ajax de confrontatie. Hij vindt dat beloftenteams in de Jupiler League geen meerwaarde vormen voor het Nederlands voetbal.

Go Ahead ontvangt vrijdag Jong Ajax om een week later Jong AZ in Deventer te begroeten. "Ik blijf van mening dat deze ploegen niet thuishoren in de Jupiler League. Steeds meer clubs steunen ons ook in dat standpunt. De beloften werken competitievervalsing in de hand en het argument dat het goed is voor het Nederlands voetbal, snijdt ook geen hout", zegt Lugt in De Stentor.

Lugt haalt twee wedstrijden van Jong PSV in vier dagen tijd aan als voorbeeld. "Tegen NEC spelen ze met 3-3 gelijk, van FC Den Bosch verliezen ze - met acht nieuwe spelers in de basis - opeens met 5-0. Dat is dus competitievervalsing. Bij beloftenteams heb je geen idee wat je tegenover je krijgt. Slechte zaak." De preses komt tot een duidelijke conclusie over de toetreding van beloftenteams in de voetbalpiramide. "Een mislukt experiment."

Lugt vindt het geen toeval dat Nederland wordt overspoeld met buitenlandse spelers. Zo kreeg Go Ahead nul op het rekest toen het spelers wilde huren van Ajax en PSV. "Dit systeem met beloftenteams is dus vooral goed voor de grotere clubs, niet voor de verbetering van het Nederlands voetbal. De Jupiler League is aan zijn lot overgelaten de afgelopen vijftien jaar."