Na acht jaar weg bij Ajax: 'Was er klaar mee, kon het niet verdragen'

Na acht jaar weg bij Ajax: 'Was er klaar mee, kon het niet verdragen'

18-10-2017 10:54
18

Acht jaar lang speelde Ben Rienstra (27) in de jeugdopleiding van Ajax. Op zeventienjarige leeftijd leverde de middenvelder zijn spullen. Hij was er 'helemaal klaar mee', blikt hij terug in een uitgebreid interview met Voetbal International. 

"Als ik De Toekomst binnenloop en ik ruik de lucht, dan komt dat gevoel van toen helemaal terug. Ik heb er een fantastische tijd gehad, bij de beste jeugdopleiding van Nederland", zegt Rienstra, die desondanks in 2007 besloot te vertrekken.

"Ik was er klaar mee. Ik kon niet verdragen dat afspraken niet werden nagekomen. Ik heb moeite met onrecht en dingen die onverklaarbaar zijn of worden omdat er geen duidelijke reden wordt gegeven. Ik had al die jaren gevoetbald om maar één ding: omdat ik verslaafd ben aan het spelletje. Nog altijd. Maar in het profvoetbal is dat allang niet meer het enige dat telt", vervolgt de rechtspoot, die dit seizoen door AZ verhuurd wordt aan Willem II.

"Die hele wereld eromheen...Die moet je er gewoon bij nemen. Dat kan ik nu. Ik heb alles wat er gebeurt leren plaatsen: het liegen, de spelletjes die worden gespeeld...Dat is nog altijd niet leuk, maar je weet dat je ze niet zult veranderen."