Van Halst geeft 'geschokte' Hake andere baan bij Twente: Het is niet uit piëteit

Van Halst geeft 'geschokte' Hake andere baan bij Twente: "Het is niet uit piëteit"

19-10-2017 07:05
53

René Hake had zijn ontslag bij FC Twente niet zien aankomen. Volgens TC/Tubantia reageerde de 45-jarige oefenmeester aangeslagen en zelfs geschokt.

Hake ging woensdagochtend gewoon naar zijn werk, toen hij onverwachts een telefoontje kreeg. "Het is te vroeg om te reageren", zei hij enkele uren later tegen de regionale krant. De trainer mag bij Twente blijven, maar in een andere functie. "Het is niet uit piëteit, maar het gaat ons om zijn inhoud en kwaliteit. René is een workaholic en een voetbalman. Het zegt veel over hem als liefhebber en het tekent zijn volwassenheid dat hij openstaat voor een andere functie", reageert Jan van Halst.

Wedden

Meer odds

De directeur van de Tukkers voerde al een gesprek met Gertjan Verbeek, die de belangrijkste kandidaat lijkt om Hake op te volgen. Verbeek ziet dat er genoeg werk voor hem is in Enschede als het rondkomt. Maar van buiten kun je de interne problemen niet zien, stelt hij. "Ik kan alleen constateren dat het elftal instabiel is. Dat is puur gebaseerd op feiten."

"Ze verliezen een paar keer op rij en winnen dik van FC Utrecht. Dan vraag je je af hoe dat kan", vervolgt Verbeek. "Was het een incident? Ze winnen daarna ook van Heracles, maar verliezen kansloos van Willem II. Dan kun je constateren dat de ploeg onder de doelstelling presteert. Het doel is omhoog kijken en niet omlaag."