Stuivenberg zorgt voor beroering: 'Een gevangene, ze weten wanneer we seks hebben'

Stuivenberg zorgt voor beroering: 'Een gevangene, ze weten wanneer we seks hebben'

19-10-2017 09:54
48

KRC Genk pakte onlangs uit met een nieuw initiatief. Trainer Albert Stuivenberg kan zijn spelers nu dag en nacht in de gaten door een polsbandje, dat elke beweging registreert. Het zorgt voor opschudding in de selectie.

De 'Whoop', een polsbandje met onder andere een hartslagmeter moet de spelers van Genk in de gaten houden. Op basis daarvan wordt het recuperatievermogen berekend en het aantal uren slaap dat een speler nodig heeft. Het bandje staat in verbinding met de smartphones van de spelers.

Genk hoopt de individuele prestaties te verbeteren, maar de spelers zijn er niet blij mee. Volgens Het Laatste Nieuws weigert Thomas Buffel de tracker te gebruiken. "Criminelen dragen een enkelband, bij Genk is het een polsband. Ik voel me net een gevangene", zegt een speler die anoniem wil blijven. Een andere reageert: "Op de club weten ze zelfs wanneer we seks hebben."

De tracker registreert niet waar een speler zich bevindt, maar wel wanneer de nachtrust wordt onderbroken. "Volgens mij is dit een schending van onze privacy", klinkt het uit de spelersgroep. De investering, met goedkeuring van Stuivenberg, kostte zo'n 13.000 euro.