Kuyt betuigt spijt: 'Die gekke stopwatch... Ik hoop dat mensen het nu begrijpen'

Kuyt betuigt spijt: 'Die gekke stopwatch... Ik hoop dat mensen het nu begrijpen'

19-10-2017 13:14
31

Het stopwatch-incident met Dirk Kuyt in de bekerfinale van 2016 maakte een hoop los bij de FC Utrecht-fans. De Feyenoorder zwaaide in de blessuretijd van de wedstrijd tegen zijn oude club met een stopwatch om bij de scheidsrechter aan te geven dat het tijd was om af te fluiten.

Voor fans van FC Utrecht voelde het alsof hij zijn oude liefde vergeten was. "Dat is absoluut niet zo", zegt Kuyt in supportersmagazine Forza. "Ik heb bij Utrecht vijf fantastische jaren gehad en me ontwikkeld tot de speler die in de top van de Eredivisie kon meedoen. FC Utrecht betekent heel veel voor mij. Dat beeld is misschien anders..."

"Vorig jaar met die stomme stopwatch in de bekerfinale", vervolgt Kuyt. "Dat is daar zo'n voorbeeld van. Op dat moment zit je in het heetst van de strijd. Ik wil altijd winnen. Op dat soort momenten vergeet ik een beetje dat er camera's omheen staan en loop je met zo'n stopwatch te zwaaien. Dat geeft een bepaald beeld."

"Toen ik met FC Utrecht in 2003 de bekerfinale tegen Feyenoord speelde had het voor Feyenoord, en dus voor mij, ook beter geweest als Feyenoord de beker had gewonnen. Toch gaf ik gewoon alles voor Utrecht. Zo zit ik in elkaar. Ik wilde met Utrecht mijn droom waarmaken. Vorig jaar wilde ik ook mijn droom om met Feyenoord een prijs te pakken waarmaken. En tsja... Die gekke stopwatch... Ik hoop dat mensen het nu begrijpen. Als ik mensen daarmee het gevoel heb gegeven dat ik Utrecht niet waardeer, vind ik dat wel jammer."