Feyenoord-aanvaller kijkt uit naar Klassieker: Mooiste dag van mijn leven

Feyenoord-aanvaller kijkt uit naar Klassieker: "Mooiste dag van mijn leven"

19-10-2017 16:28
18

Jean-Paul Boëtius staat te trappelen voor de Klassieker, zondag in De Kuip. De Feyenoord-aanvaller heeft goede herinneringen aan de ontmoeting met Ajax, want vijf jaar geleden debuteerde hij met een doelpunt.

"Alles staat op mijn netvlies, ik kan elke actie nog voor de geest halen. Ik zou de wedstrijd minuut voor minuut kunnen beschrijven als je dat zou willen", vertelt Boëtius aan Metro. "Het is nog steeds de mooiste dag van mijn leven. Wedstrijden tegen Ajax leven niet alleen bij de supporters, maar natuurlijk ook bij de spelers. En ik mocht gewoon starten! Als broekie stond ik vanaf de eerste minuut op het veld. Prachtig om mee te maken, uiteraard ook omdat ik scoorde. De ontlading, de herrie die daarop volgde... Ongelooflijk."

Boëtius is terug bij Feyenoord na avonturen bij FC Basel en Racing Genk. "In die periode heb ik de Klassieker echt gemist. De atmosfeer is bijna niet te beschrijven en je proeft de wil om te winnen nog veel meer dan bij andere wedstrijden. Dat is niet normaal. Als teamgenoten nu vragen hoe het is om in eigen stadion tegen Ajax te spelen kan ik daar geen antwoord op geven. Zoiets moet je niet met woorden beschrijven, maar zelf meemaken. Pas dan weet je écht hoe het is om de Klassieker te spelen.