Nieuwe dreun voor Koeman: Europese thuisnederlaag tegen Lyon

19-10-2017 23:05
25

De druk op Ronald Koeman wordt groter en groter. Donderdagavond verloor zijn Everton in de Europa League mede door oud-Ajacied Bertrand Traoré van Olympique Lyon: 1-2.

Everton, met Davy Klaassen in de basis, begon dramatisch op Goodison Park. Scheidsrechter Bas Nijhuis kende Lyon na vijf minuten spelen een strafschop toe, die feilloos binnen werd geschoten door Nabil Fekir. Koeman liet Gylfi Sigurdsson op de bank en zette Wayne Rooney zelfs op de tribune. Uitgerekend de eerstgenoemde speler was uiterst belangrijk bij de gelijkmaker die Everton twintig minuten voor tijd maakte. De ingevallen Sigurdsson legde de bal uit een vrije trap perfect op het hoofd van Ashley Williams.

Nadat de vlam in de pan was geslagen kwam Lyon niet veel later weer op voorsprong. Bertrand Traoré werkte de bal met een heerlijk hakballetje achter doelman Jordan Pickford. De zoekende Toffees waren daarna niet bij machte om nog iets te forceren. Door de nederlaag is de druk op Koeman weer een stuk toegenomen. Komende zondag mag hij het in eigen huis opnemen tegen Arsenal. Everton lijkt met één punt uit drie duels klaar in de Europa League.