'Ook als ik in Den Bosch of Maastricht loop, krijg ik Feyenoorders op mijn dak'

'Ook als ik in Den Bosch of Maastricht loop, krijg ik Feyenoorders op mijn dak'

20-10-2017 08:25
35

Richard Witschge is naar alle waarschijnlijkheid een van de minst populaire ex-Ajacieden in Rotterdam-Zuid. De voormalige middenvelder hield in 1997 een balletje hoog tijdens de Klassieker.

Witschge merkt nog steeds de gevolgen van die actie, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "In de Kuip kan ik niet komen. Heb het nooit geprobeerd en dat houd ik ook zo. Normaal gesproken zou je natuurlijk zo'n mooie wedstrijd in het stadion willen zien. Maar ik ben het gewend. Als ik in pakweg Maastricht of Den Bosch loop, krijg ik ook weleens Feyenoord-supporters op mijn dak. Zolang ze niet handtastelijk worden, kan ik het wel accepteren. Maar ik heb ook weleens moeten rennen."

Ook tijdens zijn spelerscarrière merkte Witschge al hoe fanatiek de Feyenoord-supporters zijn tijdens wedstrijden tegen Ajax. "Voor die tijd kon ik ook al geen corner nemen in de Kuip, hoor. Maar ik vond het altijd lekker om daar te spelen. Die haat motiveert. Zolang het maar binnen de negentig minuten blijft. Die ene keer dat onze bus werd bekogeld, kneep ik hem wel even. Toen heb ik in het gangpad gelegen."