'Feyenoord bracht een dvd uit, maar vervolgens speelden we ze van de mat'

'Feyenoord bracht een dvd uit, maar vervolgens speelden we ze van de mat'

20-10-2017 08:46
37

Klaas-Jan Huntelaar kijkt uit naar het treffen met Feyenoord van zondag. De 34-jarige spits doet het doorgaans uitstekend tegen de aartsrivaal. In zeven Klassiekers maakte hij liefst acht treffers.

Vooral zijn eerste Klassieker herinnert Huntelaar zich nog goed. "Die was ook in De Kuip, ik scoorde maar we verloren wel. Dat was het jaar dat Feyenoord een dvd had uitgebracht, omdat ze twee keer van ons hadden gewonnen. En in de play-offs speelden we ze vervolgens helemaal van de mat af met 3-0 en 2-4, dus dat was wel grappig", zegt hij tegen Metro.

Huntelaar baalt dat er ten opzichte van zijn eerste periode bij Ajax geen uitfans welkom zijn in De Kuip. "Dat is wel een stuk minder, want het is altijd leuk om in die vijandige sfeer een klein stukje Gallië te hebben. Zo voelt dat echt. Laten we hopen dat het volgend jaar wordt teruggedraaid, zoals de supportersverenigingen willen."

"Dit is de meest speciale wedstrijd van het seizoen, absoluut. Maar de mooiste wedstrijd moet het duel worden waarin we de schaal pakken", vervolgt Huntelaar. "Natuurlijk zijn de toppers tegen Feyenoord en PSV de wedstrijden waar je naar uitkijkt en die je meteen opzoekt als het competitieprogramma bekend is. En dan is Feyenoord nog even mooier, omdat het de Klassieker is."

Huntelaar geniet van de vijandige sfeer. "Het mooiste is om uit bij Feyenoord te scoren", lacht hij. "Een beetje agressieve sfeer, daar houd ik van. Ik vind uit spelen tegen de aartsrivaal altijd mooier dan thuis. Dat had ik ook bij Schalke tegen Dortmund. Ik geniet van die sfeer, heerlijk als iedereen tegen je is. Dat is toch mooi?"