Ajax-talent klopt op de deur: 'Ambitie om te spelen onder leiding van Keizer'

Ajax-talent klopt op de deur: 'Ambitie om te spelen onder leiding van Keizer'

20-10-2017 15:19
9

Carel Eiting kijkt uit naar speeltijd in Ajax 1. De negentienjarige middenvelder, een vaste waarde bij Jong Ajax, zegt echter geduld te hebben.

Eiting traint mee bij Marcel Keizer, maar speelt zijn wedstrijden onder Michael Reiziger. "Zoals het nu gaat, is het goed. Het is belangrijk om veel wedstrijden te spelen en dat is wat ik nu doe bij Jong Ajax. Daarmee ontwikkel ik mezelf. Want als voetballer ben je natuurlijk nooit tevreden. Je probeert altijd weer verder te komen", vertelt Eiting op de Ajax-website.

"Het is mijn ambitie om ook wedstrijden te spelen onder leiding van Marcel Keizer, in Ajax 1 dus. Dat is mijn plan en daar houd ik mij aan", vervolgt hij. "Ik wist dat dit ging gebeuren, en had het ook niet anders verwacht. Ajax heeft vorig seizoen een geweldig Europees toernooi gespeeld, de concurrentie is er nou eenmaal."

Matthijs de Ligt, met wie hij goed bevriend is, is al een vaste basisspeler. Eiting heeft geen last van jaloezie. "Nee, helemaal niet. Ik heb mijn eigen plan en dat heeft niks te maken met de ontwikkeling van Matthijs", zegt hij. "Alles wat De Ligt meemaakt is geweldig, en we kunnen alleen maar van elkaar leren."