'Dan zeg ik direct: hé Memphis, nieuwe tatoeage? En hij zo van: 'Ja, mooi hè'

'Dan zeg ik direct: hé Memphis, nieuwe tatoeage? En hij zo van: 'Ja, mooi hè'

20-10-2017 20:17
20

Bas Nijhuis had donderdagavond het Europa League-duel tussen Everton en Olympique Lyon onder zijn hoede. De in Enschede geboren arbiter kwam met Davy Klaassen, Kenny Tete en Memphis Depay drie landgenoten tegen op het veld van Goodison Park.

Nijhuis had tijdens het duel een onderonsje met Memphis. "Ik heb hem ook wel eens eerder gefloten bij PSV en hij heeft inmiddels al wat meer tatoeages", vertelt Nijhuis tijdens het NPO 1-programma Tijd voor Max. "Maar als zo'n jongen nu woest op je af komt stormen, in het heetst van de strijd en hij wil verhaal halen omdat hij geen vrije trap meekrijgt, dan moet je die jongen uit zijn emotie halen. Dan zeg ik direct van: hé Memphis, nieuwe tatoeage? En dan kijkt hij zo van: Ja, mooi hè? En deze moet ik ook nog inkleuren! Dan zijn ze direct uit die emotie."

Wedden

Meer odds

Het optreden van Nijhuis viel echter niet bij alle aanwezige Nederlanders in goede aarde. Everton-manager Ronald Koeman liet donderdagavond weten dat het de schuld van Nijhuis was dat de wedstrijd in de slotfase uit de hand liep.