Hake-vervanger: 'Ik ambieer het trainerschap, maar vind dit verschrikkelijk'

Hake-vervanger: 'Ik ambieer het trainerschap, maar vind dit verschrikkelijk'

21-10-2017 10:58
9

Marino Pusic zit zaterdag voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank bij FC Twente. De Kroaat uit de Achterhoek, die liefst zeven talen spreekt, neemt de honneurs waar na het ontslag van René Hake. Hij had het liever anders gezien.

"Ik vind het verschrikkelijk dat ik hier nu zit", laat Pusic weten aan TC/Tubantia. "Ik ambieer het hoofdtrainerschap, maar niet op deze manier. Het zijn heel nare dagen geweest, dit gun je niemand en niemand heeft dit ook gewild. Het was woensdag ook een emotionele dag. Onwerkelijk ook. Ik kan het heel goed met René vinden, zowel binnen als buiten het veld."

Hoewel Twente in een moeilijke fase zit, besloot Pusic tijdelijk in te stappen. "Ik heb gisteren nog met René gesproken en hij vond ook dat ik het moest doen." Bovendien schrikt hij niet zo snel meer, nadat hij zeventien jaar in een jeugdinternaat voor jongeren met gedragsproblemen heeft gewerkt. "Als je daar hebt gewerkt, schrik je niet meer zo van een boze voetballer op het trainingsveld."

Volgens Pusic is de spelersgroep er van doordrongen dat de excuses op zijn. "Spelers mogen fouten maken. Mensen die geen fouten maken, werken niet. Daar zal ik ze nooit op veroordelen. Maar je komt mij tegen als je niet je verantwoordelijkheid neemt. Daar kan ik heel slecht tegen. Je staat niet op het veld om te koekeloeren."