Vitesse geeft pak slaag in Friesland: Heerenveen-spelers worden uitgefloten

Vitesse geeft pak slaag in Friesland: Heerenveen-spelers worden uitgefloten

22-10-2017 18:35
14

Vitesse heeft sc Heerenveen in eigen stadion gedeclasseerd. In Friesland was de ploeg van Henk Fraser negentig minuten lang de betere partij en werd er ruim met 0-4 gewonnen.

Het werd al snel duidelijk dat Vitesse de gevaarlijkste ploeg was in Heerenveen. Na enkele onbenutte mogelijkheden opende Milot Rashica de score. De flankspeler strafte een fout van Lucas Woudenberg af, die de bal weg wilde glijden maar geen rekening hield met de tegenstander die achter hem stond. Nadat Linssen er 0-2 van maakte, was het duel feitelijk al gespeeld. Heerenveen had het Vitesse tot dat moment geen enkele keer moeilijk gemaakt.

Na de 0-3 van Navarone Foor in de tweede helft was het definitief gedaan. Het mokkende publiek in Friesland zag een uiterst zwak Heerenveen en moest ook nog toezien hoe Vitesse er zelfs 0-4 van maakte. Tim Matavz was alert na een doorgekopte vrije trap van Alexander Büttner. Daar bleef het bij. De spelers van Jurgen Streppel werden na het laatste fluitsignaal getrakteerd op een fluitconcert.

Heerenveen maakte geen moment aanspraak op een resultaat in Friesland en lijkt het na nederlagen tegen FC Utrecht (3-1) en Ajax (0-4) even kwijt. Volgende week neemt de ploeg van Streppel het op tegen AZ, dat zondagmiddag met 3-0 won van FC Utrecht.