Neres: 'Er werd op de ramen van de bus geramd. Dat leken me Feyenoord-fans'

Neres: 'Er werd op de ramen van de bus geramd. Dat leken me Feyenoord-fans'

22-10-2017 23:58
40

David Neres wordt bedolven onder complimenten na zijn rol in De Klassieker tegen Feyenoord. De Braziliaan leverde drie assists af en kreeg ook van de NOS lofuitingen. 

"Dankjewel", zegt Neres in het Nederlands. Daarna gaat hij over in het Portugees. "Het was een heel gekke Klassieker. Deze wedstrijd was totaal anders dan de anderen. De hele wereld liep ervoor uit. Dat zag je al bij de trainingen afgelopen week. Daar kwamen ook fans op af. Toen we vandaag in de buurt van Rotterdam kwamen, werd er op de ramen van de bus geramd. Dat leken me fans van Feyenoord. Het is magisch. Heel bijzonder."

Neres lijkt een speler die op z'n best speelt in grote en beladen wedstrijden. "Ja, dat vind ik leuk. Welke speler vindt dat nou niet leuk? Daar doen we het voor, om grote wedstrijden te spelen. Ik vind dat heel erg leuk."

Dat zijn moeder zondagmiddag aanwezig was, speelde ook een grote rol bij de prestatie van Neres. "Ja, dat stimuleert me alleen maar. Ik speel graag met haar erbij. Normaal is mijn familie ver weg. Nu is ze bij me, maar ze gaat alweer weg. Ik probeerde op mijn best te spelen voor haar. Ik bel elke dag met haar, met mijn broers, zussen en vader. Om ze dicht bij me te voelen."