De Jong: 'Ik zei al: stel dat ik ook nog ga scoren, wat gebeurt er dan?'

De Jong: 'Ik zei al: stel dat ik ook nog ga scoren, wat gebeurt er dan?'

23-10-2017 08:05
23

Luuk de Jong wacht na negen speelronden nog altijd op zijn eerste Eredivisie-treffer van het seizoen. De PSV-spits maakt zich daar echter niet druk om, aangezien hij ook zonder doelpunten van waarde is voor de Eindhovenaren.

"Ik zei al tegen de jongens: stel dat ik ook nog ga scoren, wat gebeurt er dan?", aldus een goedgemutste De Jong in gesprek met De Telegraaf. De spits liep afgelopen zomer een transfer naar het Franse Bordeaux mis en verloor zijn basisplek aan Jürgen Locadia, maar is nu weer terug. "Misschien ziet het er nu wat vrijer uit bij mij en voel ik me meer op mijn gemak. En vergeet niet dat het team nu ook lekker loopt. Andere jongens scoren aan de lopende band. Dat scheelt ook een hoop."

PSV mocht in de slotminuut tegen Heracles bij een 2-0 voorsprong een strafschop nemen. Het Eindhovense publiek schreeuwde om De Jong, maar aanvoerder Marco van Ginkel deelde geen cadeautjes uit en nam de penalty zelf. "Ik had mezelf natuurlijk willen belonen, maar Marco staat gewoon bovenaan het lijstje. Daar heb ik geen problemen mee", haalt De Jong zijn schouders op. "En die goals voor mij komen vanzelf wel weer."