Reële Oranje-droom over De Kuip en Arena: Het zou fantastisch zijn!

Reële Oranje-droom over De Kuip en Arena: "Het zou fantastisch zijn!"

23-10-2017 15:28
16

Een interland van de Oranjevrouwen in de Arena of De Kuip: het is een droom die mogelijk niet meer zo ver weg is. De kaartverkoop voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen loopt storm.

In drie dagen tijd gingen volgens Metro alle 22.550 kaartjes voor de interland in Groningen de deur uit. "Dat lijkt mij hartstikke mooi", reageert aanvoerder Sherida Spitse op de vraag waarom de Oranjevrouwen niet spelen in grote stadions zoals De Kuip of Arena. "Wij moeten het publiek net zo vermaken als tijdens het EK. En wie weet spelen we dan inderdaad een keer in De Kuip of de Arena."

Ook bondscoach Sarina Wiegman ziet een interland voor tienduizenden toeschouwers in Amsterdam of Rotterdam wel zitten. "Het zou fantastisch zijn!", aldus Wiegman. (...) "Als de KNVB het idee heeft dat we een stadion als De Kuip vol kunnen krijgen, dan gaan ze daar echt wel voor. Maar als zo'n groot stadion slechts voor de helft is gevuld, is dat natuurlijk een stuk minder sfeervol dan een volgepakt huis in Groningen of Nijmegen."