35-jarige routinier wil analist worden: 'Als ik kijk naar de rest, kan ik ook wel'

35-jarige routinier wil analist worden: 'Als ik kijk naar de rest, kan ik ook wel'

23-10-2017 20:30
14

Ruben Schaken zet in op een carrière als analist. De onlangs gestopte voetballer heeft momenteel al een kledingmerk, een cateringsbedrijf en een eigen voetbalschool. Analyseren wil hij ook.

"Dat wil ik erbij doen. Het lijkt me hartstikke leuk om wedstrijden te analyseren", zegt Schaken (35) tegen RTV Rijnmond. "Ik denk dat ik wel verstand heb van het spelletje. Als ik kijk naar de andere analisten, dan kan ik dat ook wel. Dat heeft niet met goed te maken. Als je verstand hebt van het spelletje is het ook niet moeilijk om het erover te hebben als je het zolang gedaan hebt. Het lijkt me hartstikke leuk." Schaken is nu al regelmatig te zien bij Rijnmond en FOX Sports.

Deze zomer maakte Schaken bekend te stoppen. Zijn laatste klus was ADO Den Haag. Redelijk geruisloos maakte hij een einde aan zijn carrière. "Het was niet ineens. Het speelde al een tijdje. Ik heb lang gewacht om de keuze te maken. Ik was nog hartstikke fit, dus daarom is het extra jammer.  Aan de andere kant zijn er heel mooie dingen die ik mee kan maken. Er gaan altijd nieuwe deuren open. Ik vond het prettig om via de achteruitgang te vertrekken. Het hoeft niet met een afscheidswedstrijd en die onzin allemaal. Daar ben ik niet van."