Scorende Ajacied flikt het weer: 'Ik krijg net iets meer berichtjes'

Scorende Ajacied flikt het weer: 'Ik krijg net iets meer berichtjes'

24-10-2017 07:18
14

Bij Siem de Jong lijkt er iets extra's naar boven te komen wanneer hij het opneemt tegen Feyenoord. Zondagmiddag was de Ajax-routinier voor de achtste keer in zijn loopbaan trefzeker tegen de aartsrivaal uit Rotterdam. Liefst vier keer scoorde hij al in De Kuip. De Jong (28) vindt het zelf ook opvallend. 

"Ik voel me wel thuis in De Kuip, haha. Ik bewaar goede herinneringen aan de wedstrijden tegen Feyenoord. Ik heb er volgens mij maar een verloren. Als je zelf scoort is het altijd extra leuk. Op mijn telefoon krijg ik dan ook net iets meer berichtjes dan wanneer ik scoor in andere wedstrijden", zei de invaller tegen ELF Voetbal na de 4-1 zege op Feyenoord. 

Zijn rol dit seizoen is duidelijk. "Ik wil zoveel mogelijk minuten maken. Ik ben lichamelijk helemaal in orde, maar wedstrijdfit word je alleen door elke week negentig minuten te spelen. Dat zit er nu nog niet in. Ik probeer mij nu te laten gelden tijdens mijn invalbeurten, zoals vandaag. Ik wil graag de concurrentie aangaan met de jongens die nu op het middenveld spelen."

"Samen met Lasse Schöne en Klaas-Jan Huntelaar behoor ik, al ben ik nog pas 28 jaar, tot de oude garde. Met mijn ervaring kan ik van waarde zijn in deze spelersgroep, het liefst in iedere wedstrijd, maar dat is aan de trainer", aldus De Jong. "Ik hoop mezelf steeds meer te kunnen laten zien."