'Levende legende Casillas koerst af op transfer: FC Porto wil doelman kwijt'

'Levende legende Casillas koerst af op transfer: FC Porto wil doelman kwijt'

24-10-2017 15:44
11

Het ziet er slecht uit voor Iker Casillas bij FC Porto. De inmiddels 36-jarige goalie zit al een paar weken op de bank bij de Portugese grootmacht en volgense diverse media is de kans groot dat hij in januari wordt verkocht.

De afgelopen twee seizoenen was Casillas basisspeler bij Porto. Sinds kort doet trainer Sergio Conceiçao een beroep op concurrent Jose Sa. Aanvankelijk werd door journalisten geschreven dat Casillas het verbruid zou hebben bij zijn coach, onder meer omdat hij in de kleedkamer zijn smartphone had gebruikt. Conceiçao ontkent dat verhaal echter.

Wedden

Meer odds

El Pais weet dat het naderende afscheid van Casillas vooral met geld te maken heeft. De 167-voudig international van Spanje verdient zo'n vijf miljoen euro netto bij Porto en daarom wil de topclub hem graag van de loonlijst schrappen. De afgelopen seizoenen leed Porto enorme verliezen. 

Het contract van Casillas loopt in de zomer van 2018 af, maar zijn werkgever wil hem graag al in januari proberen te slijten. Vanuit Spanje zou er belangstelling zijn voor San Iker.