Oud-Ajacied baalt niet van mislopen Premier League-transfer: 'Hier kans gekregen'

Oud-Ajacied baalt niet van mislopen Premier League-transfer: 'Hier kans gekregen'

25-10-2017 08:28
4

Stefano Denswil speelt ondanks alle transfergeruchten nog steeds bij Club Brugge. De verdediger zag afgelopen zomer een transfer naar Engeland afketsen. De Belgische club trok op het laatste moment de stekker uit een transfer naar Brighton & Hove Albion.

"Een transfer houdt me niet echt zo bezig, hoor", zegt Denswil in Het Laatste Nieuws. De oud-Ajacied werd de voorbije jaren al gelinkt aan een rits buitenlandse clubs. Tot een transfer kwam het nog niet. "Al sinds de interesse van Monaco en daarna ook nog Hamburg, heb ik me nooit laten afleiden en me altijd gefocust op Club. Als je je best blijft doen, komen er altijd nieuwe kansen", zegt hij.

Wedden

Meer odds

De verdediger wil Club Brugge ook niet onder druk zetten. "Mijn houding is altijd geweest 'laat eerst de clubs er maar uitkomen'. En als dat dan niet lukt, blijf ik gewoon. Ik ben niet zo moeilijk en ik ga al zeker niet zeggen dat ik weg moét. Of zo'n ziektebriefje indienen en het laten hangen."

Dankbaarheid
Denswil is Club Brugge dankbaar, dat hem begin 2015 opviste bij Ajax. "Ik heb hier de kans gekregen om mezelf te bewijzen, toen het bij Ajax een stuk minder ging. Vandaar dat onze communicatie richting Club altijd respectvol is geweest, vanuit die dankbaarheid. Nog steeds, al zijn we nu al drie jaar later. Dat wil ik behouden."

"Ik leef van dag tot dag. Ik maak voor elke wedstrijd een kruisteken, omdat ik blij ben dat ik elke dag kan doen wat ik graag doe. Dat is het belangrijkste, dat ik 's morgens kan opstaan en met een goed gevoel naar de training kan gaan. Dan maakt het niet uit of ik bij Club speel of Monaco. Ik besef dat het veel slechter kan gaan in het leven", besluit hij.