FC Ziekenboeg: vooral Feyenoord, AZ en FC Utrecht zwaar getroffen

FC Ziekenboeg: vooral Feyenoord, AZ en FC Utrecht zwaar getroffen

25-10-2017 16:00
25

Ze vormen een elftal dat makkelijk meedraait in de subtop van de Eredivisie de spelers die een groot deel van het seizoen missen of hebben gemist door een zware blessure. Vooral Feyenoord, AZ en FC Utrecht zijn zwaar getroffen.

Doel
Onder de lat bij FC Ziekenboeg staat Kenneth Vermeer. De Feyenoord-doelman is misschien wel de grootste pechvogel van de Eredivisie, want na zijn gescheurde achillespees van vorig seizoen speelde hij dit jaar nog geen Eredivisie-minuut door een peesblessure in zijn rechterhand. Inmiddels is Vermeer wel weer op de weg terug. Gezien het feit dat concurrent Brad Jones niet overtuigend staat te keepen, kan hij mogelijk zijn kans grijpen.

Verdediging
We blijven nog even in Rotterdam, want in het centrum van de verdediging staan twee Feyenoorders: Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. Botteghin is tot na de winterstop uit de running door een kruisbandblessure, terwijl zijn vaste kompaan Van der Heijden eind september een spierscheuring in zijn kuit opliep. Hij wordt in november terugverwacht.

De backposities worden ingevuld door Janne Saksela en Dico Koppers. Saksela, vleugelverdediger van Sparta, beschadigde in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de voorste kruisband van zijn rechterknie en staat zes tot negen maanden buitenspel. Koppers moet tot 2018 toekijken. Zuurder kan haast niet: de linksback maakte na zes maanden van behandelingen en hersteltrainingen zijn rentree bij de beloften van PEC Zwolle, maar scheurde een dag later zijn achillespees bij een potje voetvolley.

Middenveld
De drie middenvelders in de basiself van FC Ziekenboeg komen van FC Utrecht, AZ en Roda JC. Marko Vejinovic is de belangrijkste pechvogel. De huurling van AZ was met vier assists in zijn eerste zeven Eredivisie-optredens uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen, maar raakte uitgerekend tegen zijn broodheer Feyenoord zwaar geblesseerd. Inmiddels is hij geopereerd aan zijn gescheurde kruisband.

Ook voor Mitchel Paulissen is het seizoen al voorbij. Net als Vejinovic scheurde de offensief ingestelde middenvelder van Roda JC zijn voorste kruisband af. Anouar Kali heeft het grootste gedeelte van zijn revalidatie al achter de rug. De middenvelder liep in de eerste wedstrijd na zijn terugkeer bij FC Utrecht een ingescheurde achillespees op, nadat twee ADO-spelers hem in korte tijd hadden geraakt.

Aanval
Het nieuwste lid in de selectie van FC Ziekenboeg is Jean-Christophe Bahebeck. De van Paris Saint-Germain gehuurde aanvaller scheurde afgelopen weekend óók zijn achillespees. Na zijn operatie wordt duidelijk hoe lang Bahebeck is uitgeschakeld, maar Utrecht gaat uit van een 'lange periode'. De Franse spits, goed voor drie goals in zes duels, werd in augustus juist aangetrokken als vervanger van Simon Makienok, die bij de seizoenstart zijn kruisband afscheurde.

Op de vleugels staan Calvin Stengs en Ricardo Kishna. Stengs scheurde zijn kruisband binnen tien minuten in de seizoensopener van AZ tegen PSV. Doodzonde, want de achttienjarige aanvaller kende een ijzersterk seizoensslot en maakte ook in de voorbereiding op het huidige seizoen veel indruk. De blessure van Kishna is misschien wel het meest trieste verhaal van dit seizoen. In zijn tweede wedstrijd voor ADO, thuis tegen zijn oude club Ajax, scheurde hij zijn voorste kruisband. Kishna staat naar verwachting nog zeker zes maanden buitenspel.