Ploeterend Feyenoord ontsnapt aan bekerblamage tegen tien Amsterdammers

25-10-2017 22:35
90

Feyenoord is met de schrik vrijgekomen in de tweede ronde van de KNVB Beker. In De Kuip werd hoofdklasser AVV Swift uit Amsterdam met 4-1 verslagen.

Overtuigend was het allerminst, maar Feyenoord staat net als Ajax in de derde ronde van de KNVB Beker. Sam Larsson gidste zijn ploeg naar een snelle 1-0 voorsprong met een fraaie vrije trap. Toen Feyenoord enkele minuten later een penalty kreeg, leek het duel al vroegtijdig gespeeld. Helemaal toen scheidsrechter Serdar Gözübüyük ook nog rood gaf aan Swift-speler Nik Gabel.

Michiel Kramer miste de daaropvolgende penalty echter, waardoor Feyenoord zichzelf een vervelende avond bezorgde. Op slag van rust maakte Larsson zijn tweede van de avond. Feyenoord kon echter niet doordrukken tegen het tiental van Swift, dat zich kranig weerde en na vijftig minuten zelfs de aansluitingstreffer maakte. Max van Wakeren maakte zichzelf onsterfelijk met een knal van afstand.

Toen Kenneth Vermeer zich moest strekken om een nieuw Swift-doelpunt te voorkomen, was het even alarmfase één in De Kuip. Het ploeterende Feyenoord profiteerde uiteindelijk in de 86ste en 90ste minuut van de numerieke meerderheid tegen de moegestreden Amsterdammers. Kramer maakte de 3-1 en Larsson maakte de 4-1, waardoor hij de wedstrijdbal mocht houden.