'Ontevreden De Jong schuift Ajax-gesprekken voor zich uit': Snap het wel, hoor

'Ontevreden De Jong schuift Ajax-gesprekken voor zich uit': "Snap het wel, hoor"

26-10-2017 06:53
34

Frenkie de Jong heeft de gesprekken over een contractverlenging bij Ajax voorlopig voor zich uitgeschoven, meldt De Telegraaf. De middenvelder komt de laatste weken amper aan spelen toe.

De Jong kreeg woensdag tegen ASV De Dijk weer een basisplaats, nadat hij drie weken op rij niet ingezet werd door trainer Marcel Keizer. De jonge middenvelder wil volgens De Telegraaf de onderhandelingen niet als wisselspeler aangaan als een basisplaats een kwestie van tijd is. De Jong heeft nog een contract tot medio 2019 in Amsterdam.

Tegen het Algemeen Dagblad liet het talent zijn teleurstelling doorschemeren over het gebrek aan speelminuten. "De laatste drie weken heb ik geen minuten gemaakt", zegt De Jong. "Natuurlijk is dat kloten. Ik snap het wel, hoor, dat een trainer niet veel wil veranderen als het team wint. Maar ik denk dat ik in de basis kan spelen. Natuurlijk ben ik ontevreden, maar ik moet het zelf veranderen.

"We hebben nu dan in de beker gespeeld, maar normaal leven we toch van week naar week", vervolgt de Ajacied. "Dan kiest de trainer voor minder wisselingen. Ik ben blij dat het goed loopt natuurlijk nu, maar ik zie voor mezelf ook een rol."