Ajax wil Magallán: rechtenstudent, Man City-target en met tegenzin op Instagram

Ajax wil Magallán: rechtenstudent, Man City-target en met tegenzin op Instagram

26-10-2017 13:45
25

Lisandro Magallán staat op het verlanglijstje van Ajax, zo werd woensdagavond gemeld in Argentinië en donderdagochtend bevestigd door De Telegraaf en Voetbal International. Wie is de Argentijn van Boca Juniors?

Duidelijk is dat Ajax zijn zinnen heeft gezet op Magallán. De Amsterdammers zouden komende winter al zaken willen doen, maar hebben in tegenstelling tot Argentijnse berichten nog geen bod uitgebracht. In Argentinië werd gerept over een bedrag van 4,2 miljoen euro. Volgens Transfermarkt heeft Magallán een marktwaarde van 2 miljoen euro, maar Boca Juniors gaat waarschijnlijk een veelvoud van dat bedrag vragen.

 

Vivir con alegría

Een bericht gedeeld door Lisandro Magallán (@licha.magallan) op

Boca Juniors en Manchester City
Magallán is een 24-jarige centrale verdediger, die in 2012 voor 1 miljoen euro de overstap maakte van Gimnasia La Plata naar Boca Juniors. Op dat moment was ook Manchester City voor hem in de markt. De Argentijnse topclub verhuurde hem in het seizoen 2013/2014 aan Rosario Central en liet hem vervolgens van februari 2016 tot juli 2016 vlieguren maken bij Defensa y Justicia. Tussendoor maakte Magallán zich al een beetje onsterfelijk bij Boca door in oktober 2014 te scoren in de Superclásico tegen aartsrivaal River Plate.

In de zomer van 2016 keerde de 1 meter 85 lange Magallán definitief terug bij Boca Juniors en knokte hij zich ten koste van Santiago Vergini en Juan Manuel Insaurralde in de basis. Dit seizoen is hij één van de revelaties in de Primera División. Magallán speelde tot nu toe 38 wedstrijden in het eerste elftal. Ook was hij vorig jaar met Argentinië actief op de Olympische Spelen.

Voetbal en studie
In Argentinië is Magallán bijna een bezienswaardigheid. De reden: hij combineert zijn voetbalcarrière met een studie Rechten aan La Universidad Nacional de La Plata. In de ochtend probeert de verdediger op het trainingsveld Boca-topscorer Dario Benedetto het scoren te beletten, waarna hij 's middags de metro pakt naar de universiteit en zich meldt op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Met tegenzin op social media
Het is niet het enige waarmee Magallán zich onderscheidt van zijn ploeggenoten. In interviews blijkt de voormalig jeugdinternational zeer zelfbewust. "Ik probeer een normaal leven te leiden en heb dezelfde groep vrienden als vroeger. Ik hou van mijn familie en god en ik voel me niets meer omdat ik toevallig voetballer ben. Ik ben gewoon een mens die als voetballer werkt, zoals anderen ook een mooie baan hebben", vertelde hij onlangs aan La Nación. "Ik probeer er zoveel mogelijk van te genieten."

Magallán interesseert zich naar eigen zeggen voor goede muziek, literatuur én beleggen. Daarnaast is hij sinds kort actief op social media. Met frisse tegenzin maakte hij een account aan op Instagram. "Als je alleen maar op je mobiel kijkt, mis je veel van de dingen die om je heen gebeuren", vertelde hij in september. Inmiddels heeft hij 45.000 volgers. Veelzeggend: in zijn bio geen spoor van Boca Juniors, maar alleen de tekst: 'Student Rechten UNLP'. "Ik weet niet of ik nog heel lang actief blijf op Instagram. Ik houd van écht contact en wil zo min mogelijk bezig zijn met randzaken."