Kritiek op Jong Ajax gepareerd: 'Zij hebben vooral kritiek; wij brengen kwaliteit'

Kritiek op Jong Ajax gepareerd: 'Zij hebben vooral kritiek; wij brengen kwaliteit'

27-10-2017 07:31
42

Michael Reiziger is met Jong Ajax ijzersterk aan het seizoen begonnen. De trainer van de Amsterdamse beloften kan dat vrijdagavond belonen als de beslissing valt in de eerste periode.

"Periodekampioen zou erg mooi zijn", zegt Reiziger tegen de NOS. "Elke prijs is een prijs, vind ik. Een soort bevestiging. Maar ook als we 'm niet winnen, vind ik dat we een heel goede periode achter de rug hebben. Wij willen nog wel veel meer stappen maken. Ik vind ook dat we meer het publiek moeten vermaken. Met snel en mooi spel, hoog tempo."

Niet iedereen zit te wachten op een periodetitel van Jong Ajax. Onder meer Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt is faliekant tegen beloftenteams in de voetbalpiramide. "Ik begrijp de kritiek niet echt, omdat ik denk dat wij juist een niveau met ons meebrengen. Kritiek is er vooral van clubs die niet een tweede elftal in de voetbalpiramide hebben. Onze aanwezigheid is alleen maar goed, denk ik. Het is ook een wake-upcall: doe wat aan je jeugdopleiding, gooi er extra tijd in."

Reiziger presteert uitstekend met Jong Ajax, wat zijn kandidatuur voor het eerste elftal mogelijk sterker maakt. Daar wil de voormalig rechtsback nog niet over nadenken. "Maar je weet het nooit. Marcel Keizer kwam van Jong Ajax, Frank de Boer deed het vanaf de A-junioren en ook Louis van Gaal ging van de A-junioren naar het eerste elftal. Daar is niks over te zeggen..."