Ajax-debutant uitgefloten en uitgejouwd door eigen fans: 'Niet altijd even leuk'

Ajax-debutant uitgefloten en uitgejouwd door eigen fans: 'Niet altijd even leuk'

27-10-2017 13:43
99

Kostas Lamprou maakte woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen ASV De Dijk (1-4) zijn officiële debuut voor Ajax. Veel support kreeg hij echter niet van de meegereisde Ajax-fans.

Sterker nog, Lamprou werd regelmatig uitgefloten en er klonken spreekkoren vanwege zijn verleden bij Feyenoord. "Ik heb wel wat gefluit gehoord, ja", bevestigt Lamprou in gesprek met Ajax Life. "Het is niet altijd even leuk om zulke dingen te horen, maar ik had het wel een beetje verwacht. Ik laat me er niet door afleiden, totaal niet. In mijn ogen is het ook niet iets persoonlijks, maar omdat ik van Feyenoord afkom en als bescherming van de trots van de club."

De 26-jarige doelman wil niet te zwaar tillen aan de reacties van de Ajax-aanhang. "Het kan altijd gebeuren, dit hoort bij het voetbal. We gaan gewoon door en ik blijf er niet in hangen", zegt Lamprou, die afgelopen zondag op de bank zat toen Ajax afrekende met Feyenoord in de Klassieker. "Het was apart om in het shirt van Ajax terug te keren naar De Kuip. Bij Feyenoord heb ik mijn eerste stappen gezet, bij Ajax ben ik met een nieuwe familie begonnen aan een nieuw hoofdstuk."