'Ik ben vorig seizoen geëindigd als Ajax-basisspeler en dat wil ik weer bereiken'

'Ik ben vorig seizoen geëindigd als Ajax-basisspeler en dat wil ik weer bereiken'

27-10-2017 18:00
10

Daley Sinkgraven is weer helemaal terug bij Ajax. De 22-jarige linkspoot maakte tegen Sparta na langdurig blessureleed zijn rentree in het eerste elftal en speelde midweeks tegen De Dijk weer eens negentig minuten.

"Ik weet niet in hoeverre ik honderd procent fit ben", aldus Sinkgraven in gesprek met Ajax TV. "Maar het is wel zo dat ik al vier hele wedstrijden heb gespeeld (bij Jong Ajax, red.). Dat is prima en ik voel me goed. Voor mijn gevoel ben ik honderd procent." De Drent hoopt zich nu weer terug te vechten in de basisopstelling van Ajax. "Ik ben vorig jaar geëindigd als basisspeler en dat wil ik graag weer bereiken."

Sinkgraven raakte in de Europa League-wedstrijd tegen Schalke 04 geblesseerd aan zijn knie en zat sindsdien een half jaar in de lappenmand. Dit was beduidend langer dan hij had verwacht. "Ik heb zelfs nog geprobeerd om de finale te halen. Dat was toen net niet gelukt. Daarna heb ik vakantie gehad en met lopen ging alles prima. Toen kwam ik terug en ging ik een bal trappen. Toen voelde het toch weer niet goed. Dat was wel balen."