Van Bronckhorst tipt de KNVB: 'Al paar jaar ideale Oranje-bondscoach'

Van Bronckhorst tipt de KNVB: 'Al paar jaar ideale Oranje-bondscoach'

27-10-2017 21:05
10

Ook Giovanni van Bronckhorst vindt Ronald Koeman de meest geschikte bondscoach van het Nederlands elftal. Dat is hij volgens de Feyenoord-trainer niet nu ineens, maar al een lange tijd.

"Dat is hij volgens mij al een paar jaar", reageert Van Bronckhorst op de persconferentie voorafgaand aan het duel van Feyenoord met Roda JC. "Ik heb deze week met Ronald contact gehad. Het is nooit leuk om iemand uit zijn functie ontheven te zien worden. Hij is belangrijk geweest voor het Nederlandse voetbal, voor Feyenoord, ook voor mij persoonlijk."

Nu Koeman ontslagen is bij Everton en de KNVB een opvolger zoekt voor Dick Advocaat, lijkt het logisch dat de voetbalbond opnieuw uitkomt bij de 54-jarige oefenmeester.  "Ik geloof dat hij al jaren op die positie staat. Het moet van twee kanten komen", zegt Van Bronckhorst. "Het is de ideale kandidaat. De KNVB moet willen en Ronald zelf ook. Volgens mij is dat een hele mooie baan voor hem." Koeman was in een eerder stadium ook al in beeld bij de KNVB om bondscoach te worden, maar de voetbalbond koos toen voor Guus Hiddink.