Van Gaal sprak met homoseksuele spelers: Kies je voor de moeilijke weg

Van Gaal sprak met homoseksuele spelers: "Kies je voor de moeilijke weg"

Gepubliceerd: zaterdag 28 oktober 2017 om 14:15za 28-10-2017 om 14:15

Louis van Gaal heeft tijdens zijn carrière als trainer met homoseksuele spelers gesproken over een eventuele coming out. Geen van hen is ook daadwerkelijk uit de kast gekomen, zegt de manager in gesprek met NRC.

Van Gaal bevestigt dat hij met spelers heeft gewerkt die worstelden met hun homoseksualiteit. "Ja, maar ze zijn niet uit de kast gekomen. Althans, niet dat ik weet", zegt de voormalig bondscoach. "Ik heb daar gesprekken met spelers over gehad en ze voorgehouden wat de opties waren. Ik zei: 'Je kunt uit de kast komen, maar dan kies je in de voetbalwereld de moeilijke weg'."

"Datzelfde geldt overigens voor de omgang van spelers met bepaalde media. 'Die weg heb ik ook gekozen', zei ik dan, 'maar kijk wat ik daarvoor allemaal heb moeten doorstaan'. Ik benadrukte in die gesprekken altijd dat alles wat we bespraken tussen ons was en dat ze zelf hun pad moesten kiezen", zegt Van Gaal. "Bij mij staat de mens centraal, dus ook diens geaardheid en keuze. Dat is de reden dat ik een paar keer ben mee gevaren op een boot bij de Gay Pride. Al had je toen nog niet 86 verschillende soorten geaardheid, zoals nu", besluit hij met een lach.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws