'Seksistisch' Voetbal Inside-trio zet kwaad bloed: Het was puur onhandigheid

'Seksistisch' Voetbal Inside-trio zet kwaad bloed: "Het was puur onhandigheid"

Gepubliceerd: maandag 30 oktober 2017 om 14:30ma 30-10-2017 om 14:30

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen hebben kwaad bloed gezet in de Voetbal Inside-uitzending van vrijdag. Het trio lachte toen het seksuele misbruik van Jelle Brandt Corstius ter sprake kwam.

Brandt Corstius ontvouwde vorige week dat hij als redacteur van Barend & Van Dorp is verkracht door een medewerker van het programma. De reactie daarop van het Voetbal Inside-trio kan hij niet verteren. 'Lekker lachen om verkrachting van een oud-collega. Sjiek', twitterde Brandt Corstius. Even later noemde hij Voetbal Inside een 'seksistisch kutprogramma'. Genee is ervan geschrokken.

"We hadden het ook niet over de verkrachting zelf", benadrukt de Voetbal Inside-presentator in gesprek met BuzzE. "Al begrijp ik wel dat dat zo op mensen over kwam. Laten we er helder over zijn: dat vinden wij walgelijk en verschrikkelijk. (...) Het gelach was puur onhandigheid en ongemakkelijkheid." Dit weekend sprak hij met Derksen over het voorval. "Hij kon zich niet eens herinneren dat we het er in de uitzending over hebben gehad." 

Genee zegt in contact te willen komen met Brandt Corstius om het misverstand uit te leggen. Daarnaast komt hij er in de volgende uitzending van Voetbal Inside (maandag) op terug.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws