Roep om Jans neemt toe in Groningen: 'Wat ik heb meegemaakt hier was prachtig'

Roep om Jans neemt toe in Groningen: 'Wat ik heb meegemaakt hier was prachtig'

30-10-2017 19:27
40

Nu FC Groningen in een sportieve crisis zit en trainer Ernest Faber onder druk staat, neemt de roep om Ron Jans toe. Er kan echter meteen een streep door een mogelijke kandidatuur.

"Wat ik heb meegemaakt hier was prachtig, maar ik kom niet terug voor een tweede periode. Ik keer hier nooit meer terug als trainer", zegt de huidige technisch manager van Groningen tegen RTV Noord. De Noorderlingen pakten in hun laatste vier Eredivisie-duels slechts één punt. "Wij kunnen echt beter dan dit, daar speel ik graag mijn rol in. Maar niet als trainer."

"Er valt meer uit te halen", benadrukt Jans. "Het moet echt een team zijn. Veel spelers hebben het er moeilijk mee om nu op te staan, onder druk. We hebben vaak niet de mindere spelers, maar ze zijn niet in blakende vorm. En Sparta had afgelopen zondag ook wat mazzel met de beslissingen." Door de 2-1 nederlaag in Rotterdam, staat Groningen slechts veertiende.

Mogelijk gaat de club zich in de winterse transferperiode roeren. "We doen alleen iets als er ook wat vertrekt, zeiden we aanvankelijk. Maar ik sluit nu niet uit dat er wat gaat gebeuren, gezien de huidige sportieve resultaten. Maar ik zit hier niet om allemaal nieuwe spelers te beloven", aldus Jans.