'Everton moet Crystal Palace 2,2 miljoen betalen voor mogelijke Koeman-opvolger'

'Everton moet Crystal Palace 2,2 miljoen betalen voor mogelijke Koeman-opvolger'

30-10-2017 23:07
12

Volgens diverse Engelse media is Sam Allardyce dé favoriet om Ronald Koeman op te volgen bij Everton. Mochten The Toffees in zee gaan met de clubloze trainer, dan moet er wel flink in de buidel getast worden.

Volgens The Indipendent moet er een bedrag van ruim twee miljoen euro betaald worden aan Crystal Palace, de vorige werkgever van Allardyce. Dat heeft te maken met het feit dat hij ondanks een doorlopend contract al na zes maanden vertrok bij de club. Volgens de officiële lezing van Allardyce omdat hij meer wilde reizen en tijd met zijn familie door wilde brengen.

Naar verluidt kwam Palace een clausule overeen met de Brit, waardoor de nieuwe club van Allardyce ruim twee miljoen moet betalen aan Palace als hij voor 1 juli 2018 ergens anders aan de slag gaat. Dat bedrag wordt na 1 januari wel minder.

Allardyce heeft zijn interesse in Everton niet onder stoelen of banken gestoken. De 63-jarige manager liet bij beIN Sports weten open te staan voor een avontuur bij The Toffees. "Wie weet. Ik zou het overwegen als ik dat telefoontje krijg", zo klonken de woorden van Allardyce.