'Mogelijke Koeman-opvolger stelt grote en peperdure eisen aan Everton'

'Mogelijke Koeman-opvolger stelt grote en peperdure eisen aan Everton'

31-10-2017 23:57
13

Sam Allardyce stelt flinke eisen voordat hij bij Everton aan de slag gaat. Naar verluidt staat de 63-jarige manager bovenaan het verlanglijstje van The Toffees, maar dan moet er wel flink in de buidel worden getast.

Volgens boulevardkrant The Sun heeft Allardyce oren naar de baan op Goodison Park, maar wil hij minstens een contract voor 2,5 jaar. In die verbintenis moet een torenhoog salaris worden opgenomen plus een extra bonus als Everton in de Premier League blijft. Allardyce werd na het ontslag van Ronald Koeman gezien als een oplossing voor de korte termijn, maar Big Sam wil alleen fulltime aan de slag bij de nummer achttien van de Premier League.

Wedden

Meer odds

Daarnaast wil Allardyce zijn eigen technische staf samenstellen. De Brit wil Craig Shakespeare meenemen als zijn assistent. Shakespeare werd onlangs ontslagen bij Leicester City. Ook wil Allardyce een eigen keeperstrainer, fysiotherapeut en medische staf aanwijzen. Het aanstellen van Allardyce wordt mogelijk dus een dure grap voor Everton-eigenaar Farhad Moshiri.

Daar blijft het niet bij, want als Everton daadwerkelijk in zee gaat met Allardyce, moet de club 2,2 miljoen euro betalen aan Crystal Palace. Dat heeft te maken met het feit dat hij ondanks een doorlopend contract al na zes maanden vertrok bij de club. Volgens de officiële lezing van Allardyce omdat hij meer wilde reizen en tijd met zijn familie door wilde brengen. Naar verluidt kwam Palace een clausule overeen met de Brit, waardoor de nieuwe club van Allardyce ruim twee miljoen moet betalen aan Palace als hij voor 1 juli 2018 ergens anders aan de slag gaat.