De Telegraaf: Amrabat kiest definitief voor Marokko en gaat Ziyech achterna

De Telegraaf: Amrabat kiest definitief voor Marokko en gaat Ziyech achterna

01-11-2017 06:56
86

Het heeft er alle schijn van dat Sofyan Amrabat zijn keuze heeft gemaakt. De Telegraaf meldt woensdagochtend dat de 21-jarige Feyenoord-middenvelder ingaat op de uitnodiging van het Marokkaanse elftal en de interesse van Oranje links laat liggen.

De ochtendkrant baseert zich op bronnen rondom het Marokkaanse elftal. Amrabat werd door bondscoach Hervé Renard opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust van 11 november. Wanneer Amrabat in die wedstrijd in actie komt, is hij definitief niet meer beschikbaar voor het Nederlands elftal. Hiermee volgt Amrabat het spoor van Ajax-spelmaker Hakim Ziyech, die Marokko eveneens boven het Nederlands elftal verkoos.

Volgens De Telegraaf is dit te wijten aan een gebrek aan daadkracht van de KNVB. Danny Blind wilde Amrabat nog graag bij Oranje halen en zocht contact met de toenmalige FC Utrecht-middenvelder. Nadat Blind ontslagen werd, bleef het echter stil vanuit Zeist. Uiteindelijk werd Jong Oranje-coach Art Langeler naar voren geschoven om met Amrabat te praten. Langeler kon echter niet op tegen de overtuigingskracht van de Marokkaanse bond.