Clubloze back traint mee in Amsterdam: 'Elke dag berichten van zaakwaarnemers'

Clubloze back traint mee in Amsterdam: 'Elke dag berichten van zaakwaarnemers'

01-11-2017 12:30
4

Ruben Ligeon vindt het frustrerend dat hij momenteel zonder club zit. De voormalige vleugelverdediger van Ajax, Willem II en FC Utrecht liet anderhalve maand geleden zijn contract bij Slovan Bratislava ontbinden. Nu traint hij mee bij Jong Ajax. 

"Lesly de Sa en ik waren in de zomer van 2016 naar Slovan Bratislava gehaald, met Mitchell Schet, Joeri de Kamps en Lorenzo Burnet. AS Trencin was net twee keer achter elkaar kampioen geworden van Slowakije, met veel Nederlandse invloeden", vertelt Ligeon (25) aan VICE Sports"Slovan Bratislava wilde dat ook, zeiden ze. Maar na een seizoen stapten ze alweer over op een heel ander systeem, met een compleet ander elftal en vooral fysiek grote spelers. Ik mocht afgelopen zomer blijven, maar zou niet meer veel spelen. Ik liet mijn contract ontbinden."

"Ik train nu weer mee met Jong Ajax om fit te blijven. Op Facebook, WhatsApp en Instagram krijg ik elke dag berichten binnen van zaakwaarnemers die zeggen dat ze wat voor me kunnen doen. We kunnen je bij die en die club onderbrengen, zeggen ze. Ik probeer dan netjes antwoord te geven, maar de meesten kunnen uiteindelijk niks goeds regelen."

"Ze weten dat ik clubloos ben en in een vervelende situatie zit, dus ze denken dat ik alles pak wat ik pakken kan. Maar zo zit mijn situatie echt niet in elkaar", besluit Ligeon.