'Typische Ajax-verdediger' hoopt op kans: 'Kan snel gaan als spelers ziek zijn'

'Typische Ajax-verdediger' hoopt op kans: 'Kan snel gaan als spelers ziek zijn'

01-11-2017 13:13
8

Darren Sidoel is tevreden over zijn ontwikkeling. De negentienjarige verdediger deed dinsdag als dispensatiespeler mee in het UEFA Youth League-duel met Legia Warschau, dat Ajax O19 met 4-1 won. Normaal gesproken doet Sidoel mee bij Jong Ajax, in de Jupiler League. 

"Tot nu toe gaat het aardig. Ik speel veel wedstrijden bij Jong Ajax. Ik denk dat ik goed bezig ben en merk dat mijn niveau omhoog gaat. Ik speel tegen grotere, snellere en slimmere jongens dan in de jeugd. Ik kan niet hetzelfde spelen als bij Ajax O19, dus moet ik mij aanpassen", legt de stopper uit op de website van Ajax. "Dat doet mij wel goed, moet ik zeggen."

"Ik moet zo veel mogelijk bij Jong Ajax spelen", vervolgt hij. "Mijn droom is om dit seizoen al een keer bij de selectie van het eerste te zitten. Dat zou toch geweldig zijn? Of dat realistisch is, moet ik nog zien. Er zitten veel verdedigers bij de hoofdmacht, maar het is wel mijn doel. Het kan snel gaan als er spelers geblesseerd raken of ziek zijn. Het is ook een kwestie van geluk."

Sidoel noemt zichzelf 'een typische Ajax-verdediger'. "Vroeger heb ik ook op het middenveld gespeeld, dus ik ben rustig met de bal aan de voet. Dat is een van mijn grote kwaliteiten."

Check ook: Ajax-talenten op voorsprong in Polen: geweldige uithaal van verdediger