Premier League-lijstje met 'meest zinloze aankopen': twee Ajax-vertrekkers

Premier League-lijstje met 'meest zinloze aankopen': twee Ajax-vertrekkers

01-11-2017 14:29
29

In Engeland heeft men bepaald geen hoge pet op van Davy Klaassen en Jaïro Riedewald. Het magazine FourFourTwo heeft de twee ex-Ajacieden opgenomen in de lijst met acht zinloze zomeraankopen in de Premier League.

Klaassen heeft bij Everton bepaald geen indruk weten te maken. FourFourTwo noemt de aankoop van de aanvallende middenvelder vooral zinloos omdat de Engelse club afgelopen zomer ook al Gylfi Sigurdsson en Wayne Rooney voor die positie haalde. Riedewald is volgens het blad bij Crystal Palace het slachtoffer van het feit dat hij de enige aankoop van Frank de Boer was. Ook zijn veelzijdigheid komt hem niet ten goede, stelt FourFourTwo.

Andere namen in de lijst: Wilfried Bony (Swansea City), Kelechi Iheanacho (Leicester City), Gylfi Sigurdsson (Everton), Jan Bednarek (Southampton), Will Hughes (Watford) en Alex Oxlade-Chamberlain (Liverpool). Laatstgenoemde slaagt er niet in een plek af te dwingen op het middenveld waar Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum en Emre Can de dienst uitmaken. Tegen Spurs verkoos Jürgen Klopp zelfs James Milner boven Oxlade.