Keizer over contract: 'Iets tussen hem en Overmars, daar wordt over gesproken'

Keizer over contract: 'Iets tussen hem en Overmars, daar wordt over gesproken'

03-11-2017 14:16
15

Ajax-trainer Marcel Keizer spreekt zich vrijdag niet sterk uit voor of tegen een contractverlenging van Nick Viergever. De coach vindt dat dit op het bordje van directeur spelersbeleid Marc Overmars ligt.

Viergever is in het bezit van een aflopend contract en heeft nog geen nieuwe aanbieding op zak. Zelf liet de verdediger al doorschemeren dat hij in principe aan zijn laatste Ajax-seizoen bezig is. "Het contract is iets tussen Nick en Overmars. Daar wordt over gesproken", zegt Keizer op de persconferentie. "Ik vind dat hij het op dit moment dusdanig goed doet dat we moeten gaan kijken hoe we dat de komende maanden doen. Dat moet allemaal in overleg, dus daarom kan ik daar niet ja of nee op zeggen."

Keizer is blij met de veelzijdigheid van Viergever. "Nick is voor ons een prima speler die op twee posities kan spelen: links centraal en linksback. Zijn voorkeur is links centraal, maar ik vind dat hij ook heel goed op linksback kan spelen. Het hangt ook een beetje van de tegenstander af. Ik denk dat hij vanuit een directe tegenstander beter is dan compleet vrij."