Schöne voert druk op PSV op: 'Die eerste plek zal snel in zicht komen'

Schöne voert druk op PSV op: 'Die eerste plek zal snel in zicht komen'

03-11-2017 17:35
27

Lasse Schöne hoopt dat zijn rentree in de basis samenhangen met de betere resultaten van Ajax de laatste weken. De middenvelder beseft dat er nog voldoende progressie geboekt kan worden.

"Het voetbal kan beter, maar het begint ermee dat je gewoon de wedstrijden gaat winnen en dat hebben we gedaan", zegt Schöne tegen Ajax TV. "Als je goede resultaten boekt, dan groeit natuurlijk je zelfvertrouwen en gaat het qua voetbal automatisch vaak ook wat beter. We moeten zeker stapjes maken, maar het vertrouwen is er en die drie punten iedere keer, dat doet ons wel goed."

Opvallend genoeg begon Ajax te winnen na de rentree van Schöne in de basisopstelling. "Laten we hopen dat het daar mee te maken heeft", lacht de Deen. "We hebben nog een lange weg te gaan, want we staan aardig wat punten achter, maar we hebben genoeg kwaliteit en ik ben ervan overtuigd dat die eerste plek snel in zicht zal komen."

Schöne merkt dat de concurrentie fors is op het Ajax-middenveld. "Je moet het elke training laten zien. Je kan niet denken: deze week even niet. Dan staat iemand anders er. Dat merk je gewoon. Er wordt goed en hard getraind. Zo hoort het ook. Er wordt veel geschreven en gezegd, maar ik vind het heel normaal dat het zwaar is bij Ajax."

Bekijk hieronder het hele interview met Schöne: