Update: Younes is hersteld en maakt deel uit van achttienkoppige Ajax-groep

Update: Younes is hersteld en maakt deel uit van achttienkoppige Ajax-groep

04-11-2017 12:48
71

De gebeden van de Ajax-fans die vinden dat Siem de Jong een basisplaats moet krijgen, worden verhoord. De 28-jarige middenvelder staat tegen FC Utrecht in de basis, verwacht het Algemeen Dagblad.

Trainer Marcel Keizer kiest tegen Utrecht naar alle waarschijnlijkheid voor routine, want naast De Jong staat ook Lasse Schöne in de basis. De basisplek voor De Jong betekent dat Donny van de Beek plaats lijkt te moeten gaan nemen op de Ajax-bank. De twintigjarige middenvelder startte tot dusver ieder competitieduel in de basis.

Ook voorin is er een wijziging, want Kasper Dolberg mag weer plaatsnemen op de bank. Door de blessure van Amin Younes mocht de Deen vorig weekend tegen Willem ll de linkerflank bestrijken. Nu de Duitser is teruggekeerd, is Dolberg weer reserve omdat Keizer ook tegen Utrecht de voorkeur geeft aan Klaas-Jan Huntelaar. David Neres, de afgelopen weken goed voor diverse goals en assists, mag het eveneens zondag weer laten zien.

Vermoedelijke opstelling volgens het AD: Onana, Veltman, De Ligt, Wöber, Viergever, Schöne, S. De Jong, Ziyech, Neres, Huntelaar, Younes

Update 12.48: De kans is groot dat Younes zondag inderdaad weer in de basis staat bij Ajax. De Duitse vleugelaanvaller is door Keizer opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel in de Arena. Younes is volledig hersteld van een knieblessure. In totaal heeft Keizer achttien spelers opgeroepen. 

Wedstrijdselectie Ajax: Andre Onana, Kostas Lamprou, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Max Wöber, Daley Sinkgraven, Nick Viergever, Luis Orejuela, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Lasse Schöne
Frenkie de Jong, Siem de Jong, David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Amin Younes, Kasper Dolberg en Justin Kluivert