'Bijtekenen bij Ajax zat er niet in. Wie doet dat nou als hij op de bank zit?'

'Bijtekenen bij Ajax zat er niet in. Wie doet dat nou als hij op de bank zit?'

04-11-2017 13:06
67

Kenny Tete vindt dat hij 'puur aan de kant is gezet' door Ajax. De 22-jarige rechtsback, sinds afgelopen zomer in dienst van Olympique Lyon, vertelt dat in een uitgebreid interview met ELF Voetbal. Onder Peter Bosz raakte Tete vorig seizoen zijn basisplaats kwijt in Amsterdam. 

"Al vrij snel werd me duidelijk dat het niet goed zat. Bijtekenen zat er niet meer in. Wie gaat er nou bijtekenen terwijl hij op de bank zit?", blikt de Oranje-international terug. "Ik werd volledig over het hoofd gezien. Na de winterstop zat het seizoen er eigenlijk al op. Voor mij was het duidelijk dat ik voor mezelf moest kiezen."

Tete raakt steeds minder gemotiveerd, maar op advies van zijn moeder blijft hij hard trainen. "Zij bleef zeggen: doe je stinkende best, meer kun je niet doen. Maar ik wilde gewoon iedere wedstrijd spelen. Vond dat ik in de basis hoorde."

"Ik weet niet of het lastig was voor de trainer. Het team draaide. Ik denk dat hij er wel uit was wat hij wilde. Eigenlijk ben ik gewoon puur aan de kant gezet", besluit Tete. Lyon kocht de back in juli voor ongeveer vier miljoen euro. 

Lees ook: Ajax-vertrekker blij met keuze voor transfer: "Ik ben hier erg gelukkig"