Liverpool wint met fitte Wijnaldum met ruime cijfers en lijkt ontslag in te leiden

04-11-2017 20:35
20

De kans wordt steeds groter dat West Ham United binnenkort op zoek gaat naar een nieuwe manager. Slaven Bilic zat al even op de schopstoel en na de 4-1 thuisnederlaag tegen Liverpool van zaterdagavond zal de druk op de coach alleen maar toenemen. West Ham was kansloos in het London Stadium.

Liverpool kwam op bezoek bij The Hammers rap op een 0-2 voorsprong. Op aangeven van Sadio Mané scoorde Mohamed Salah in de 21e minuut en amper drie minuten later was het verdediger Joël Matip die de trekker overhaalde. West Ham kon er amper iets tegenover stellen.

Bilic besloot in de rust om zijn systeem om te gooien en een extra spits - Andy Carroll - in het veld te brengen. Die switch had snel effect: Manuel Lanzini scoorde in de 55e minuut. De feestvreugde in Londen was echter van korte duur, want Alex Oxlade-Chamberlain maakte er een minuut later 1-3 van. Salah tekende een kwartier voor tijd voor de eindstand.

Door de overwinning vinden The Reds, die overigens met de weer fitte Georginio Wijnaldum speelden, aansluiting met de top. Liverpool heeft nu 19 punten, evenveel als Arsenal en Chelsea. Die ploegen komen zondag nog in actie. Voor Bilic kan het weleens over en sluiten zijn. West Ham staat op een zeer karige zeventiende plaats.